Priprema:
1. Dinju usitniti štapnim mikserom ili u secku (ispasirati da bude kašasto).
2. Prašak za puding pomešati sa šećerom, a ako dinja nije slatka staviti 8 kašika šećera i dodati malo kašice od dinje.
3. Preostalu kašicu staviti da se kuva, pa kad provri dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne.
4. Gotov krem prekriti streč folijom ili celofanom i ostaviti da se potpuno ohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa polovinu umešati u ohlađen krem od dinje.
Finalni postupak:
1. U pleh veličine 23×35 poređati keks, pa premazati 1/3 fila od dinje. Poređati sledeći red keksa, pa naneti 1/3 fila.
2. Premazati 1/2 umućenom slatkom pavlakom pa ponovo poređati keks. Premazati preostali fil od dinje i završiti umućenom slatkom pavlakom.
3. Narendati čokoladu i ukrasiti kuglicama dinje. Kolač ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 6 sati pre služenja.