Foto: Slađana Bokić
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 2 sata
Mrsno jelo
Sastojci:
* 350 g kompota od ananasa
* 200 ml soka od ananasa
* 450 g pti ber keksa
* 250 g šlag krema
* 250 ml mleka
* 250 g žele bombona
* 200 g oraha
* 250 g putera
* 250 g šećera u prahu
Priprema:
1. Orahe i žele bombone iseći na kockice, kolutove ananasa takođe iseći na manje kocke.
2. Pti ber keks izlomiti na manje komade i preručiti ga u veću činiju. Preliti sokom od ananasa, te dodati seckane orahe, žele bombone i ananas, pa promešati.
3. Posebno umutiti šlag krem i mleko u čvrst krem.
4. Odvojeno penasto umutiti puter sa šećerom u prahu.
5. U smesu od seckanih sastojaka dodati umućeni puter sa šećerom i promešati. Potom dodati i polovinu krem šlaga te još jednom izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
6. Okrugli kalup prečina 24 cm obložiti prijanjajućom folijom i izručiti u nju smesu za tortu. Poravnati je špahtlom i ostaviti u frižider da se stegne najmanje 2 sata.
7. Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i premazati je ostatkom šlaga.
Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina