Sastojci:
– 500 g piškota
– 350 g mlevenog keksa
– 350 g alve
– 4 dl slatke pavlake
– 2 šlag fiksa
– 500 g maskarpone sira
– 3 dl mleka
Za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
– 100 g čokolade za kuvanje
ISPROBAJTE I… Tortu ćeten alvu
Priprema:
1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mleveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmešati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mleko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim naneti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net