Sastojci:
150 g margarina
prstohvat soli
2 jajeta
150 g šećera
1 vanil-šećer
350 g brašna
100 g čokolade
100 g suvog voća po želji (grožđe, brusnice, kajsije…)
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin sa jajima, pa dodati so, šećer i vanil-šećer.
2. Potom umešati brašno, grubo iseckanu čokoladu i suvo voće.
3. Umesiti testo.
4. Testo naneti na duže parče folije i oblikovati valjak.
5. Uviti valjak u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 24 h.
6. Nakon toga izvaditi testo iz frižidera i odmotati foliju.
7. Seći kolutiće i ređati u podmazan pleh.
8. Keksiće peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net