Start Deserti / Torte i kolači Kenedi torta

Kenedi torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)
Loading ... Loading ...

rd01

PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti 10 jaja i 10 kašika šećera. Dodati 8 kašika brašna i 50 g rendane čokolade i promešati.
2. Smesu sipati u u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru na 180 °C (kora I). Koru I preseći napola.
3. Napraviti sirup: skuvati 3 dl mleka sa 4 kašike šećera i 50 g čokolade.
4. Umutiti 7 belanaca sa 250 g šećera. Zatim dodati 200 g seckanih oraha i 2 kašike prezli te ispeći koru II.
5. Napraviti fil: umutiti 7 žumanaca i 3 jajeta sa 250 g šećera u prahu. Zatim smesu skuvati na pari i dodati 100 g čokolade.
6. Posebno umutiti margarin pa sjediniti sa filom. 7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora I natopljena sirupom, fil, kora II, fil, kora I natopljena sirupom, glazura.

Recept Nade Teodosin iz Zrenjanina
Recept Nade Teodosin
iz Zrenjanina