PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom i 100 g margarina, a zatim dodati izrendanu koru pomorandže.
2. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i krupno izrendanu čokoladu pa dodati u smesu sa žumancima.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i lagano umešati u smesu od žumanaca.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 220 °C 25 min.
5. Napraviti sirup: skuvati 2 dl vode sa 100 g šećera i 3 kapi esencije ruma.
6. Pečenu koru preseći napola i preliti sirupom.
7. U posudi za mešanje umutiti 120 g margarina, dodati 500 g kesten pirea, 7 kapi esencije ruma, koru pomorandže i 50 g izrendane čokolade te umutiti mikserom. Posebno umutiti šlag i sjediniti sa filom.
8. Kolač filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, šlag.