Start Deserti Kesten kolač

Kesten kolač

kesten kolac
Priprema:
Kore:
1. Ulupati belanca u čvrst sneg.
2. Posebno izmiksati žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati kakao. U smesu lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i šam od belanaca.
3. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta.
4. Ohlađenu koru poprečno preseći.

Fil I:
1. Prašak za puding i šećer u prahu razmutiti sa malo mleka. Preostalo mleko ostaviti da provri, a potom umešati puding. Mešati dok se ne zgusne, te skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin penasto ulupati, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom.

Fil II:
U posebnoj posudi ulupati kesten pire sa džemom, kakaom, mlekom i rumom. Sve sjediniti, pa na kraju dodati izlomljen keks.

Finalni postupak:
Kolač filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II, fil I, kora. Premazati otopljenom čokoladom.

Recept Elvire Juhas iz Stare Moravice
Recept Elvire Juhas iz Stare Moravice