Priprema:
Patišpanj:
1. Ulupati 4 belanceta sa 4 kašike šećera (dodavati jednu po jednu kašiku) u čvrst šam.
2. Zatim dodati jedno žumance i još umutiti.
3. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.
4. Smesu uliti u pleh (25×25 cm) ili u okrugli veličine 28 cm.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 13 minuta ili u zavisnosti od rerne.
6. Na isti način od preostalog materijala pripremiti i druga dva patišpanja.
Fil:
1. Žumanca umutiti, dodati 100 ml mleka i brašno. Izmešati da nestanu grudvice, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Umućena žumanca ukuvati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Puter penasto umutiti sa margarinom, pa sastaviti sa ohlađenim kremom.
4. Zatim u fil dodati sitno seckane kidi čokoladice i umešati mlevenu plazmu. Dobro sjediniti.
5. Šlag sa ukusom slatke pavlake čvrsto umutiti sa 250 ml mleka. Zatim polako umešati maline.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: na prvi patišpanj naneti polovinu fila, a zatim polovinu šlaga sa malinama. Preklopiti drugim patišpanjem i ponoviti postupak filovanja.
2. Završiti trećim patišpanjem. Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja.