Sastojci:
700 g brašna
300 ml mleka
40 g svežeg kvasca
250 g čajne kobasice
150 ml ulja
3 jajeta
1 kašičica šećera
120 g sira u listićima
1 kašičica soli
100 g putera
susam
mlevena ljuta paprika po ukusu
Priprema:
1. U 200 ml mleka razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna. Dodati so, ulje, jaja i nadošao kvasac.
3. Zatim postepeno dodavati mleko i preostalo brašno, te zamesiti glatko testo. Ostaviti ga na toplom da nadođe 30 minuta.
4. Nakon toga testo podeliti na četiri loptice. Razvući jednu oklagijom te iseći na osam trouglova.
5. Na svaki staviti parče listića sira i malo čajne kobasice, a zatim uviti u kiflicu. Na isti način napraviti kiflice od preostalog testa.
6. Kiflice poređati u pleh obloćen papirom za pečenje, pa na svaku staviti parče putera. Posuti susamom i mlevenom ljutom paprikom po ukusu.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.