Sastojci:
150 g kukuruznog griza
150 g kukuruznog brašna
300 g glatkog brašna
300 g oštrog brašna
1 kašičica soli
3 kašičice šećera
40 g kvasca
50 g margarina
300 ml mlakog mleka
200-300 ml ključale vode
1 jaje za premazivanje
susam
so
Priprema:
1. Pomešati kukuruzno brašno i griz, preliti ključalom vodom, promešati i pustiti da se ohladi.
2. U 100 ml mlakog mleka razmutiti kvasac sa malo šećera, pa ostaviti da zapeni.
3. Kukuruznom brašnu i grizu dodati brašno, so, šecer, kvasac, margarin, preostalo mlako mleko i zamesiti glatko testo.
4. Ostaviti na toplom da nadođe oko sat vremena.
5. Nadošlo testo premesiti i razviti, te formirati kiflice.
6. Premazati ih umućenim jajetom, posipati po želji kukuruznim grizom ili susamom i solju.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju.