Sastojci:
Testo
25 g svežeg kvasca
125 g šećera
1 dl vode
2 dl mleka
2 jajeta
2 dl ulja
700 g brašna
Fil
300 g džema od šipka
Sirup
200 g šećera
3 dl vode
Ostalo
200 g kokosa
Priprema:
1. Kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa kašikom šećera i brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati ulje, mleko, jaja i ostatak šećera. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na pet jufki. Svaku jufku istanjiti oklagijom ukrug i podeliti na osam trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i oblikovati kiflice.
4. Kiflice poređati u pleh obložen papirom za pečenje pa ih ostaviti da odmore 20 min. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok blago ne porumene.
5. Posebno ušpinovati vodu i šećer. Pečene kiflice potapati u topao sirup, a zatim ih uvaljati u kokos.