Sastojci:
– 350 g mlevenog keksa
– 100 g crne čokolade
– 150 g pečenog neslanog kikirikija
– 100 ml mleka
– 200 g šećera
– 250 g Dijamant margarina sa maslacem
– 150 g bele čokolade
– 2 kašike Dijamant ulja
ISPROBAJTE I… Medeno srce sa kikirikijem
Priprema
1. U šerpi staviti mleko i šećer, pa kada se šećer otopi dodati margarin i crnu čokoladu izlomljenu na kockice. Kada se čokolada i margarin otope skinuti sa ringle.
2. U smesu zatim dodati mleveni keks i seckani kikiriki, pa sve lepo sjediniti mešajući varjačom. Dobijenu smesu preručiti u manji pleh (djuvečaru) koji je obložen pek papirom ili prijanjajućom folijom (ili samo podmazan uljem), i lepo poravnati.
3. Kolač ostaviti da se stegne u frižideru (najbolje je da prenoći). Belu čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Recept Marije Vučić iz Beograda
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net