Start Deserti Kinder bueno

Kinder bueno

Clipboard13

Priprema:
Kore:
1. Belanca dobro umutiti sa 600 g šećera.
2. Pred kraj mućenja dodati sirće i mlevenu plazmu.
3. Smesu sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni 50 minuta na 150 ºC.
Fil:
1. Žumanca dobro umutiti sa 12 kašika šećera.
2. Zatim dodati gustin i brašno, pa još malo mutiti (da nestanu grudvice).
3. Smesu staviti na šporet i kuvati dok se ne zgusne dvadesetak minuta).
4. Fil ostaviti da se dobro ohladi.
5. Posebno umutiti 2 margarina i pomešati ga sa ohlađenim filom.
6. Fil podeliti na dva dela, pa u jedan sipati 200 g otopljene čokolade.
Finalni postupak:
1. Koru premazati eurokremom, pa naneti žuti fil.
2. Na žuti fil ređati plazma keks nakratko potopljen u mleko.
3. Keks premazati tamnim filom, pa kolač ukrasiti šlagom.

Recept Olivere Popadić
Recept Olivere Popadić