PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca sa 20 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 2 kašike sirćeta i promešati.
2. Dno pleha obložiti papirom za pečenje pa posuti lešnik, a zatim kašiku po kašiku sipati belanca tako da prekriju dno.
3. Koru sušiti u rerni na 100 °C 90 min. Gotovu koru ostaviti u rerni da se ohladi.
4. Kada se kora ohladi, premazati je eurokremom.
5. U posudi za mešanje umutiti žumanca sa 5 dl mleka i vanilšećerom, dodati 25 kašika brašna i izmiksati.
6. U 1,5 l mleka skuvati 300 g šećera, dodati umućena žumanca i kuvati dok se ne zgusne.
7. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 g čokolade (crni fil), a u drugi ne treba dodati ništa (žuti fil).
8. Posebno umutiti margarin i podeliti na dva dela. Jedan deo dodati u žuti fil, a drugi u crni fil.
9. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, eurokrem, crni fil, keks natopljen sokom od pomorandže, žuti fil, šlag.