Start Deserti Puding i sladoled Kineski pohovani sladoled

Kineski pohovani sladoled

Kineski pohovani sladoled u domaćoj radinosti? Da, sasvim je realno da u domaćoj radinosti napravite ovaj popularni specijalitet. I uopšte nije teško. Pratite naša uputstva.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Biće vam potrebno:
– 2 jajeta
– 50 mlevenih oraha
– 50 g prezli
– 150 g brašna
– sladoled
– ulje
– topljena čokolada

Priprema:
Napravite sladoled kugle i stavite ih u zamrzivač da se potpuno smrznu. Za to vreme umutite jaja i dodajte orahe u njih. Uzmite kuglu sladoleda, umočite je u jaja, brašno, opet u jaja i na kraju u prezle. Pržite u fritezi ili u dubokom ulju tek par sekundi, tj. dok se ne uhvati korica. Sladoled servirajte na tanjir i prelijte topljenom čokoladom i dekorisati svežim voćem po izboru.