Priprema:
1. Praziluk, crvenu papriku, šargarepu, celer i crveni luk iseći na kolutiće. Crveni kupus iseći na trake.
2. Na dosta ulja i jakoj temperaturi propržiti šargarepu i celer, a istovremeno u drugom tiganju na isti način propržiti praziluk i crveni luk. Potom odložiti sa strane pa u sledećoj turi na dva
tiganja pržiti posebno crveni kupus i prokelj.
3. Posebno ispržiti kiselu papriku i krastavce isečene na trake. Proprženo povrće vaditi rupičastom kašikom i složiti u staklenu posudu za služenje. Posuti mešavinom začina po ukusu.
4. Šampinjone iseći na listiće i propržiti ih na vrelom ulju te ih rasporediti preko povrća. Sve ostaviti u činiji na toplom.
5. Nakon toga filete soma iseći na rezance, uvaljati ih u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju.
6. Posebno ispržiti iseckane lignje i ostaviti ih sa strane.
7. U isti tiganj dodati gustin rastvoren u hladnoj vodi, malo soja sosa, seckanog belog luka i nekoliko kolutova ljute paprike. Sve dobro promešati.
8. Potom pirinač propržiti na ulju pa dodati tri puta više vode nego što ima pirinča. Pirinač kuvati dok ne omekša i voda skroz uvri.
9. Poslužiti na sledeći način: u tanjir sipati obaren pirinač pa preko njega povrće sa pečurkama. Preko rasporediti soma i lignje te preliti sosom.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!