Start Dijamant kuvarica Kiš sa povrćem

    Kiš sa povrćem

    OLYMPUS DIGITAL CAMERASastojci:
    – 150g brašna
    – 75g Dijamant margarina
    – 1 žumance
    – veza bosiljka
    – 4 parčeta šunke
    – 100ml pavlake
    – 3 jajeta
    – 100g svežeg sira
    – so, biber
    – po jedna crvena, žuta i zelena paprika

    Priprema
    Izmesiti brašno, maslac, žumance, 2 kašike hladne vode i malo soli. Uviti testo u foliju i staviti u frižider na 30 minuta. Papriku iseći na prutiće, šunku takođe, a bosiljak sitno. Pavlaku pomešati sa jajima i sirom, malo soli i bibera. U smesu umešati i šunku. Nauljiti pleh za tart (ukoliko ga imate), u protivnom može poslužiti i pleh za picu. Obložiti pleh testom i izbosti ga na nekoliko mesta viljuškom pa poređati papriku. Preliti prethodno napravljenom smesom i posuti bosiljkom. Peći 40 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

    Recept Gordane Živković iz Bele Palanke