Sastojci:
– 150g brašna
– 75g Dijamant margarina
– 1 žumance
– veza bosiljka
– 4 parčeta šunke
– 100ml pavlake
– 3 jajeta
– 100g svežeg sira
– so, biber
– po jedna crvena, žuta i zelena paprika
Priprema
Izmesiti brašno, maslac, žumance, 2 kašike hladne vode i malo soli. Uviti testo u foliju i staviti u frižider na 30 minuta. Papriku iseći na prutiće, šunku takođe, a bosiljak sitno. Pavlaku pomešati sa jajima i sirom, malo soli i bibera. U smesu umešati i šunku. Nauljiti pleh za tart (ukoliko ga imate), u protivnom može poslužiti i pleh za picu. Obložiti pleh testom i izbosti ga na nekoliko mesta viljuškom pa poređati papriku. Preliti prethodno napravljenom smesom i posuti bosiljkom. Peći 40 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Recept Gordane Živković iz Bele Palanke