Start Glavna jela Kisele lazanje

Kisele lazanje

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
kisele lazanje

Priprema:

1. Praziluk iseći na kolutove i na ulju dinstati dok ne omekša.
2. Dodati mleveno meso i pržiti još desetak minuta. Dodati paradajz pire i nastaviti sa dinstanjem. Začiniti mešavinom
začina, biberom i đumbirom.
3. Od glavice kupusa odvojiti listove i isprati ih ako su previše kiseli. Poređati listove na dno podmazane vatrostalne činije ili odgovarajućeg pleha.
4. Preko listova rasporediti fil od mesa. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal. Završiti kupusom.
5. Umutiti jaja sa pavlakom i preliti lazanje. Peći ih u zagrejanoj rerni na 180 °C 60 minuta.
6. Gotove lazanje iseći na kocke, posuti seckanim peršunom i rendanim kačkavaljem.

slavica mirkovic velika plane
Recept Slavice Mirković iz Velike Plane