Sastojci:
100 malih krastavaca
700 ml belog vina
700 ml vode
1 ½ kašika soli
700 ml sirćeta
150 g šećera
ISPROBAJTE I… Gulaš sa kiselim krastavcima
Priprema:
1. Krastavce dobro oprati i ukloniti sve nečistoće, a zatim ih dobro osušiti. U prethodno oprane tegle gusto složiti krastavce.
2. U lonac usuti vino, vodu, so, sirće i šećer pa sve dobro promešati. Staviti da provri pa pustiti da vri desetak minuta te skloniti sa vatre.
3. Krastavce preliti pripremljenim presolcem i odmah zatvoriti tegle pa pasterizovati kuvanjem od 20 minuta.
4. Tegle ostaviti da se potpuno ohlade u vodi a zatim ih obrisati i složiti u ostavu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net