Sastojci:
1 manja glavica kiselog kupusa
1 dimljena svinjska butkica (ili dve kolenice)
200 g suvih kajsija
5-6 čenova belog luka
2 veća krompira
3 lovorova lista
1 kašika bibera u zrnu
3 kašike ulja
mešavina suvog biljnog začina
so
biber
Priprema:
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.
9. Poklopiti (ili prekriti alufolijom) i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, od 2½ -3 sata. Po želji, poslednjih 10 minuta skinuti poklopac kako bi se uhvatila fina korica.