Start Kuhinje sveta Klasika koja ne umire – Olivier tj. Ruska salata

Klasika koja ne umire – Olivier tj. Ruska salata

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • mirovanje 6-8 h
  • 12 osoba
  • Lako

Sastojci:

5 tvrdo kuvanih jaja
4 barene šargarepe
3 barena krompira
400 g barenog graška
500 g kiselih krastavaca
350 g kuvanog belog mesa
1 glavica crnog luka
1 manji celer
1 manja jabuka
500 g majoneza
2 kašičice senfa
1 limun (sok)
so, biber

Priprema:

1. Kuvana jaja očistiti i izrendati na krupno rende. Crni luk očistiti i izrendati pa ocediti od viška tečnosti. Celer i jabuku oljuštiti pa izrendati na krupno rende.
2. Šargarepu, krompir, kisele krastavce i belo meso usitniti na kockice.
3. Majonez dobro umutiti sa senfom i limunovim sokom.
4. U većoj posudi pomešati sve sastojke, preliti majonezom i začiniti prema ukusu. Sve sastojke dobro promešati, poklopiti ili prekriti folijom pa ostaviti u frižider da se ohladi.
5. Hladnu salatu servirati u salatnoj činiji, dekorisanu po ukusu.

Pratite nas i na Instagramu.