PRIPREMA:
1. Umutiti 6 belanaca, dodati 6 kašika šećera i dobro umutiti.
2. Zatim dodati žumanca, brašno i 5 kašika mlevenih oraha (lešnika) te masu sjediniti.
3. Izliti u nauljen pleh veličine 40×27 i peći na 220 ºC.
4. Umutiti 10 jaja, 200 g šećera i 1 šoljicu mleka te kuvati na pari.
5. Kada je fil skuvan, dodati 4 rebra čokolade i ostaviti da se ohladi.
6. Posebno umutiti 2 margarina sa 100 g šećera u prahu. Postepeno dodavati ohlađeni fil, zatim 900 g mlevenog keksa, 100 g prženih oraha (lešnika) i sok od pomorandže.
7. Nafilovati koru isečenu po kroju.
8. Napraviti klavijaturu: umutiti 200 g šlaga sa 200 ml mleka (bele dirke) i naslagati čokoladne napolitanke (braon dirke).
9. Poklopac klavira napraviti od jedne oblande izrezana po kroju i prelivene topljenom čokoladom. Za podizanje poklopca potreban je jedan roler punjen
čokoladom.