Sastojci:
– 0.5 l mleka
– 250 g griza
– 125 g prezli
– 1 jaje
– 1 kesica praška za pecivo
– malo vanilin sećera
– malo cimeta
– 20-25 kom šljiva
– oko 250 g brašna
Priprema:
Skuvati 0, 5 litre mleka sa grizom. Dobićete gustu masu, skloniti da se ohladi. Na malo ulja propržiti malo prezli, skloniti da se sasvim ohladi.
Kada se griz ohladio, dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesiti testo i formirati valjak koji ćemo iseći na jednake komade (širina zavisi od debljine valjka). Od svakog komada formirati knedlu, a u sredinu staviti šljivu. Knedle staviti u kipuću vodu malo posoljenu. Kuvati knedle. Gotove su kada isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-5 minuta. Vaditi ih rupičastom kašikom i stavljati na prezle. Protresti malo da se knedle obaviju prezlama. Stavljati na tanjir, posuti vanilin sećerom i cimetom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net