Sastojci:
Kora
6 jaja
100 g šećera
3 kašike vode
50 g brašna
15 g kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil
400 ml mleka
4 kašike brašna
100 g šećera
100 g čokolade
200 g putera
Dekoracija
4 banane
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora
1. Penasto umutite jaja, postepeno dodajući šećer.
2. Dodajte mlaku vodu, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite.
3. Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću tepsiju obloženu pek-papirom i pecite na 180°C 30 minuta.
Fil
1. Brašno i šećer izmutite u 1,5 dl hladnog mleka, a preostalo mleko ostavite da provri.
2. Posebno izlomite čokoladu na kocke, pa dodajte u ključalo mleko i mešajte dok se ne otopi.
3. Zatim sipajte umućenu smesu od mleka, brašna i šećera i mešajte dok se ne zgusne.
4. Ostavite da se ohladi, a zatim sjedinite s umućenim puterom.
Finalni postupak
1. Na ohlađenu koru sipajte čokoladni fil pa odozgo poređajte kolutove banana.
2. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i premažite preko voća. Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na kocke.
Postupak pripreme ovog kolača u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…