Pišinger oblande
Sastojci:
– 1 pakovanje oblandi
za fil
– 4 jajeta
– 2 žumanceta
– 300 g šećera
– 150 g čokolade
– 300 g margarina
– 150 g mlevenih badema
Priprema
1. Umutiti jaja i žumanca sa šećerom, pa kuvati na pari neprekidno mešajući dok se šećer ne rastopi.
2. Dodati kockice čokolade i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin, dodati u ohlađeni fil od jaja i izmiksati.
4. Umesiti mlevene, pečene bademe.
5. Uzeti jednu oblandu i položiti je na radnu površinu hrapavom stranom nagore. Premazati je četvrtinom fila i prekriti drugom oblandom ravnom stranom okrenutom prema filu.
6. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti oblandom okrenutom takođe hrapavom stranom nagore.
7. Filovane oblande pritisnuti odozgo težim predmetom i ostaviti u frižideru da se stegnu. Nakon toga ih iseći na štangle željene veličine.