Start Kuvamo sa Kokos čapati – Kuvamo sa Aleksandrom i Porodične gastronomije

Kokos čapati – Kuvamo sa Aleksandrom i Porodične gastronomije

Kokos čapati indijski hleb sa kokosom

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

450 g brašna
1 kašičica soli
300 ml kokosovog mleka
50 ml maslinovog ulja

Priprema:

1. U posudi pomešati brašno i so, dodati kokosovo mleko i promešati viljuškom.
2. Smesu prebaciti na radnu površinu i nastaviti ručno mešenje dok se ne dobije homogena smesa.
3. Testo podeliti na 9 jednakih delova, svaki oklagijom rastanjiti na krug prečnika od 20 cm, premazati tankim slojem maslinovog ulja, urolati, pa umotati u krug.
4. Poređati rolnice na blago pobrašnavljenu tacnu, pokriti pamučnom krpom i ostaviti da odmaraju oko 15 minuta.
5. Oklagijom rastanjiti rolnice.
6. Dobro zagrejati tiganj i premazati ga s malo maslinovog ulja. Peći rolnice, jednu po jednu, oko 3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnobraon boju.
7. Servirati odmah uz namaz po ukusu.