Start Deserti Kolači Kokos čokoladice

Kokos čokoladice

kokos cokoladiceSastojci:
– 1 dl slatke pavlake
– 250 g ”classic” margarina
– 300 g šecera
– 250 g kokosa

Za preliv:
– 150 g cokolade
– 80 g ”classic” margarina

Isprobajte i…

Kocke od kokosa

Topla čokolada sa kokosom

Priprema:
1. U šerpici na umerenoj temperaturi otopiti šecer sa margarinom i slatkom pavlakom, a zatim povisiti temperaturu i ostaviti da provri.
2. Kada provri, umešati 250 g kokosa i sve lepo promešati i sjediniti.
3. Manji pleh obložiti pekpapirom, uliti smesu, a zatim odložiti u frižider da se stegne oko 2 sata.
4. Dasku za sečenje ili tacnu obložiti pek-papirom kako se smesa ne bi lepila, te nožem odvojiti ivice kolaca od pleha.
5. Zatim stegnutu smesu izvrnuti na pripremljenu tacnu i skinuti papir sa kolaca.
6. Iseci na minjone ili čokoladice i vratiti u frižider dok se priprema glazura.
7. Za glazuru: na tihoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom, a zatim čokoladice ili minjone bogato preliti glazurom i ostaviti da se dobro stegnu pre služenja.

Recept Slađane Bokić

Arhiva: Torte i kolači

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net