PRIPREMA:
1. U posudu za mešanje staviti
6 kašika brašna, 6 kašika šećera
i 100 g kokosa, razmutiti sa 1
dl mleka, a zatim skuvati u 4 dl
mleka pa ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti jaja sa 12 kašika šećera,
12 kašika brašna,12 kašika
ulja, 12 kašika mleka i praškom
za pecivo. Smesu podeliti na
2 dela.
3. U jedan deo dodati 2 kašike kakaoa,
a zatim sipati u podmazan
pleh pa peći u rerni na 200 °C.
Peći dok se ne napravi korica na
površini.
4. Zatim naneti fil sa kokosom
i na kraju preostalu smesu za
koru. Vratiti u rernu i peći do
kraja. Čačkalicom probosti kolač
na nekoliko mesta, i ako nema
tragova, kolač je gotov.
5. Glazura: istopiti čokoladu
sa 2 kašike ulja te preliti preko
kolača. Ostaviti da se dobro
ohladi.
SAVET:
Kolač je vrlo ukusan, sočan
i pre svega jednostavan.
Važno je da uvek prvo
skuvate fil pa onda mutite
koru i vrlo brzo ćete steći
rutinu, pa će vaši ukućani
uz nedeljni ručak uvek
imati nešto slatko. Uživajte
u spremanju ove poslastice
i prijatno!