Sastojci:
za koru
– 5 belanaca
– 200 g šećera
– 150 g kokosovog brašna
– 2 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanil-šećer
– 1 kašika soka od limuna
1 dl mleka
za fil
– 5 žumanaca
– 150 g šećera
– 3 vanil-šećera
– 1 puding od vanile
– 2 kašike gustina
– 5 dl mleka
– 250 g margarina
– 100 g mlevenih lešnika
– 2 dl slatke pavlake
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
– 50 g kokosovog brašna
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i sok od limuna. Mutiti dok se ne dobije čvrst šam.
2. U šam od belanaca dodati prašak za pecivo, kokosovo i pšenično brašno te polako promešati.
3. U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 30 min.
4. Toplu koru poprskati mešavinom mlakog mleka i vanil-šećera.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca, šećer, vanil-šećer, gustin i prašak za puding od vanile. Sipati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se fil ne zgusne.
3. Margarin penasto umutiti i dodati u ohlađen puding od vanile. Zatim dodati lešnike i polako promešati.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil i promešati.
Finalni postupak:
1. Preko pripremljene kore premazati fil.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati je preko fila. Odozgo posuti kokosovim brašnom.
SAVET PLUS:
Za pripremu ovog kolača možete koristiti i puding od čokolade.