Start Deserti Kolači Kokos rolat

Kokos rolat

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

3 dl mleka
250 g kokosovog brašna
250 g mlevenog keksa
250 g šećera u prahu
125 g margarina
4 kašike ulja
Za glazuru:
50 g margarina
50 g čokolade
1 dl mleka

Priprema:

1. U odgovarajuću šerpu sipati mleko, dodati margarin, šećer u prahu i kuvati dok se ne proključa.
2. Zatim izmaći sa ringle, dodati mleveni keks i kokosovo brašno pa polako promešati.
3. Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući oko 5 min.
4. Pripremljenu masu ostaviti da se ohladi, a potom je izručiti na pleh obložen papirom za pečenje i nauljenim rukama formirati željeni oblik.
5. Pripremljen kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti glazurom od čokolade.
Glazura od čokolade:
1. U manjoj šerpi sjediniti lomljenu čokoladu, margarin i mleko pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net