Start Deserti / Torte i kolači Kokos torta

Kokos torta

Clipboard16

Priprema:
Kore:
1. Umutiti jedno jaje sa 7 kašika šećera i 7 kašika mleka, pa dodati 7 kašika ulja.
2. Zatim umešati 7 kašika kokosa i 7 kašika brašna i 1/2 kesice praška za pecivo.
3. Sve lepo sjediniti. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-30 minuta.
4. Na isti način pripremiti još jednu koru.
5. Treću koru pripremiti na isti način, ali umesto 7 kašika brašna umešati 6 i jednu kašiku kakaoa.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti pudinge, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Zatim ukuvati razmućene pudinge i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom i dodati aromu lešnika po ukusu.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: žuta kora, fil, braon kora, fil, žuta kora, fil.
2. Otopiti čokoladu sa margarinom te preliti preko torte.

Recept Izolde Januško iz Bačke Topole
Recept Izolde
Januško iz
Bačke Topole