Start Kuvamo sa Urednica kuva za vas Urednica kuva za vas – kokos torta sa ananasom

Urednica kuva za vas – kokos torta sa ananasom

Foto: Nataša Vitezović
  • 120 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Biskvit sa kokosom
3 belanca
6 kašika šećera
125 g kokosovog brašna
Biskvit sa čokoladom
3 belanca
6 kašika šećera
75 g kokosovog brašna
100 g otopljene čokolade
360 g ananasa
Krem
sok od ananasa iz konzerve
500 ml vode
100 g šećera
1 kesica vanil-šećera
6 kašika gustina
6 žumanca
125 g putera
½ struganog limuna
Dekoracija
400 ml slatke pavlake

Priprema:

Biskvit I – penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Mikserom mutiti sve dok se kristali šećera potpuno ne rastope. Zatim, dodati kokos i ručno promešati.
U pleh (25x30cm) obložen pek-papirom usuti masu i lepo je izravnati kašikom.
Peći u ugrejanoj rerni na 150 stepeni C oko 15-20 minuta. Pečeni biskvit izvaditi, ukloniti pek-papir i ostaviti na ravnoj površini da se ohladi.
Biskvit II – penasto umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera. Mikserom mutiti sve dok se kristali šećera potpuno ne rastope. Zatim, dodati kokos i otopljenu čokoladu, pa ručno promešati da masa postane homogena. Peći na isti način, kao prvu koru.
U međuvremenu, otvoriti konzervu ananasa (360 g), iseckati voće na kockice i ostaviti sa strane.