Sastojci:
– 1 kokošije belo meso
– 1 praziluk
– 1 glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 1 čen belog luka
– 120 g kupusa
– 100 g bukovača
– 1,5 l pileću supu iz kocke
– 2 kašike brašna
– 3 kašike pavlake
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Kokošije belo meso očistiti od kostiju i iseći na štapiće. Praziluk, šargarepu, bukovače i kupus takođe iseći na štapiće a crni luk na režnjeve.
2. Na malo ulja propržiti pileće belo meso a potom dodati povrće pa i njega kratko propržiti. Sipati pileću supu pa kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj kuvanja dodati hladnu zapršku i začine po ukusu.
4. U gotovu čorbu dodati pavlaku i promešati.