Sastojci:
– 400g čololade za kuvanje
– 250g Dijamant margarin s ukusom vanile
– 300g pečenih lešnika
– 500g slatke pavlake
– 200g šećera u prahu
Za glazuru:
– 200g čokolade za kuvanje
– 4 kašike Dijamant ulja
ISPROBAJTE I… Domaća čokolada od samo 3 sastojka
Priprema:
Slatku pavlaku otopiti na pari, dodati Dijamant margarin, čokoladu za kuvanje, zatim šećer u prahu i lagano kuvati uz stalno mešanje. Kada se masa potpuno otopi i ujednači, skinuti s vatre i dodati krupno rezane, pečene lešnike te sve promešati.
Dobijenu masu izliti u dublju posudu obloženu papirom za pečenje i ostaviti da prenoći i stegne se.
Glazuru pripremiti od otopljene čokolade i Dijamantovog ulja, i preliti je preko kolača (koji je predhodno izvađen iz posude). Preko glazure može se posuti sitni, seckani lešnik.
Kolač pre služenja iseći na kocke.
Prijatno!
Recept Danijele Veljković iz Svrljiga
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net