Start Dijamant kuvarica Kolač ”Jaje na oko”

    Kolač ”Jaje na oko”

    IMG_20150215_094905Sastojci:
    – 3 jajeta
    – 3 kašike vrele vode
    – 100g šećera
    – 50g brašna
    – 50g gustina
    – pola kesice praška za pecivo
    – 1 kesica instant kafe 3u1
    – 500g kajsija
    – 500ml mleka
    – 125g Dijamant margarina
    – 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
    – 3 kašike šećera
    – 2 kesice belog preliva za torte (ili želatina)

    Priprema
    1. Izmutiti jaja sa vrelom vodom, zatim dodati šećer, brašno, gustin, prašak za pecivo i na kraju instant kafu. Staviti koru da se peče.
    2. Staviti mleko sa šećerom i margarinom na tihoj vatri. Mešati dok se ne istopi šećer i margarin. Onda ukuvati puding i tako vruć fil preliti preko kore.
    3. Kajsije poređjati preko fila (mogu se koristiti kajsije iz kompota ili iz zamrzivača).
    4. Preliv za torte pripremiti prema uputstvu sa kesice pa preliti preko kajsija. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne. Seći na parčad tako da na svakom parčetu bude po jedna kajsija (da izgleda kao jaje na oko).

    Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače