Start Vaši recepti Kolač koji se ne peče – kapri kolač sa piškotama

    Kolač koji se ne peče – kapri kolač sa piškotama

    Recept Maje Černjev iz Pančeva

    Kapri kolač sa piškotama

    • 60 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    2 velika pakovanja piškota
    mleko za natapanje piškota
    Fil I
    600 g jagoda
    150 g šećera
    2 pudinga od jagode
    100 ml vode
    Fil II
    600 ml mleka
    150 g šećera
    2 pudinga od vanile
    2 ravne kašike gustina
    250 g margarina
    100 g šlaga
    100 ml kisele vode
    Fil III
    100 g čokolade
    50 g margarina
    1 jaje
    Fil IV
    150 g šlaga
    50 g šećera u prahu
    250 ml kisele vode

    Priprema:

    Fil I
    1. Staviti jagode da se kuvaju sa šećerom oko 10 min. Za to vreme umutiti puding sa vodom, pa ga ukuvati u jagode.
    2. Vruć fil odmah naneti preko piškota, pa ga prekriti novim redom keksa.
    Fil II
    1. U šerpi skuvati 500 ml mleka sa šećerom, a u preostalom mleku razmutiti puding od vanile sa gustinom. Potom ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne pa ostaviti da se ohladi.
    2. Penasto umutiti margarin. Posebno ulupati šlag sa kiselom vodom.
    3. U prohlađen puding prvo dodati ulupan margarin, a potom i šlag. Sve dobro sjediniti mikserom, najmanjom brzinom.
    4. Pripremljen fil premazati preko piškota.
    Fil III
    1. Na tihoj vatri otopiti margarin sa čokoladom. U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaje, pa mu polako dodavati otopljenu čokoladu muteći sve vreme.
    2. Čokoladni fil naneti preko fila II, pa ga ostaviti da odstoji na hladnom oko 10 minuta da se stegne.
    Fil IV
    1. Umutiti šlag i premazati preko čokolade.
    Finalni postupak
    1. Na tacnu poređati piškote (9×3) prethodno namočene u mleko.
    2. Pripremljen kolač ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
    3. Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti.