Sastojci:
Podloga
100 g slanog keksa
65 g putera
1 kašičica meda
Krem
250 g krem sira
so, biber
limun
3 breskve
Pripema:
Podloga
1. Slani keks (krekeri, keks od punog zrna žitarica, ovsene/ražane pahuljice itd.) samleti.
2. Puter razgrejati i voditi računa da ne zagori.
3. Sjediniti mleveni keks, med i puter toliko da se dobije smesa pogodna za rad i oblikovanje.
Krem
1. Krem sir razmutiti da bude pogodan za rad i začiniti prema ukusu dodajući so, biber i limunov sok, pa ostaviti u frižider na 15-ak minuta da se dobro ohladi.
2. Breskve oljuštiti i izrezati na sitne kockice, preliti limunovim sokom i ostaviti sa strane. Neposredno pre ukrašavanja voće je potrebno ocediti od viška tečnosti.
Finalni postupak
1. Smesu od keksa ravnomerno rasporediti po dnu kalupa za mini-pljeskavice ili dlanovima formirati podlogu. Smesu naneti u kalup toliko da visina podloge bude 1 cm.
2. Krem sipati u dresir kesu sa okruglim nastavkom ili kesu za zamrzivač (odseći joj vrh kada bude bila napunjena).
3. Na podlogu naneti deblji sloj krema, polako ukloniti kalup i kašičicom izravnati gde je potrebno, a zatim naneti sloj voća i dekorisati po želji.
4. Poslužiti odmah.
Savet: Umesto breskvi može se koristiti drugo voće, prema ukusu. Podloge i krem mogu se formirati dan ranije pa čuvati u frižideru do momenta pripreme.