Sastojci:
Kora
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka
180 g putera
Beli fil
450 g maskarponea
1 kesica krem fiksa
1 kesica vanil-šećera
50 ml vode
1 kesica želatina
500 ml biljne pavlake
220 g šećera
Voćni preliv
450 g crvenog voća (maline, borovnice, jagode…)
100 ml vode
1 kesica želatina
50 ml vode za želatin
4 kašike šećera
Priprema:
1. Puter otopiti, pa umešati mleveni keks i mleko. Sve lepo sjediniti i formirati koru u kalupu sa stranicama.
2. Zatim penasto umutiti slatku pavlaku sa šećerom i krem fiksom, pa umešati maskarpone i prethodno razmućen želatin u vodi. Sve dobro umutiti, pa premazati preko kore.
3. Nakon toga želatin ostaviti da nabubri u vodi, a crveno voće skuvati sa šećerom i vodom i mešati dok se ne zgusne.
4. Dodati želatin i promešati, pa preliti preko fila od sira.
5. Ukrasiti po želji i ostaviti kolač da se dobro stegne u frižideru.