Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade
200 g oraha
200 g mlevenog keksa
2 zaleđene pomorandže
(jedna cela i jedna bez kore)
Glazura
100 g čokolade
2 kašike ulja
150 g šećera u prahu
2 kašike vrele vode
1 kašika soka od limuna
narandžasta boja za kolače
Priprema:
1. Sjediniti vodu i šećer i kuvati dok ne proključa. Potom, dodati margarin i čokoladu pa mešati dok se ne otope. Pripremljenu smesu ostaviti da se prohladi.
2. Zatim, dodati orahe, keks i rendane smrznute pomorandže.
3. Mlakim filom premazati rozen kore i složiti ih jednu na drugu. Ostaviti ih u frižideru da se potpuno ohlade i stegnu.
4. Posebno otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore.
5. Za dekoraciju izmešati šećer sa vodom i sokom od limuna, pa dodati malo narandžaste boje i promešati. Pripremljenom smesom poprskati glazuru od čokolade.
6. Ohlađen kolač iseći na štangle.