Start Deserti Kolač koji se ne peče: Tuti-fruti

Kolač koji se ne peče: Tuti-fruti

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g ”pti ber” keksa
2,5 dl instant kafe
8 dl mleka
8 kašika brašna
5 žumanaca
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
5 kašika šećera u prahu

ISPROBAJTE I… Bambi kocke

Priprema:

1. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i žumancima pa sipati u ključalo mleko. Kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati.
4. Od dobijenog fila izdvojiti 10 kašika a ostatak podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a drugi deo ostaviti žut.
5. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolače. Keks umakati u instant kafu i slagati na tacnu tako da se utroši 1/3 keksa. Premazati ga filom od vanile i prekriti drugim slojem natopljenog keksa. Potom naneti fil od čokolade i rasporediti preostali keks. Premazati izdvojenom količinom fila od vanile i dekorisati po želji. Ostaviti u frižideru da se stegne a zatim iseći na kocke.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net