Sastojci:
za koru
– 6 belanaca
– 100 g šećera
– 100 g kokosa
– 1 kašika brašna
– 1 kašika sirćeta
za fil
– 6 žumanaca
– 100 g šećera
– 200 g margarina
– 300 g čokolade
– 4 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja dodati sirće.
2. U dobijeni šam dodati brašno i kokos te polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa uz neprestano mešanje žicom kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. U prohlađenu smesu od žumanaca dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu te izmiksati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa premazati.
n