Sastojci:
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 1 vanil-šećer
– 2 žumanceta
– 2 kašike kakaoa
– 1 kašika ruma
– 500 g kesten pirea
– 50 g šećera
– 6 jabuka
– 5 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, žumanca, šećer u prahu, vanil-šećer, kakao, rum i kesten pire, te dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa. Od dobijene mase formirati donju koru pravougaonog oblika debljine 1,5 cm.
2. Jabuke oguliti, očistiti ih od koštica te iseći na manje komade, a potom posuti šećerom i ispeći u rerni. Pečene jabuke ispasirati.
3. Ohlađen pire od jabuka premazati preko pripremljene kore.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa je naneti preko pirea od jabuka i ravnomerno rasporediti.
5. Gotov kolač staviti u frižider da se ohladi, a zatim ga iseći na kocke.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net