Čokoladice nema ko ne voli, ali ponekad ono što nam se nudi u prodavicama ne može da zadovolji naše prohteve, zato vam nudimo ovaj recept…
Sastojci:
300 grama karamel bombona
dve kašike pavlake za kuvanje
15 kupovnih napolitanki
400 grama čokolade za kuvanje
Priprema:
U manju tepsiju (četvrtastu) stavite foliju i premažite je uljem. Karamel kockice stavite u činiju, pospite pavlakom za kuvanje i stavite u mikrotalasnu ili na ringlu, da se karamel rastopi, a potom sipajte u drugu posudu (kako je prikazano u videu).
Ostavite da se ohladi pet do deset minuta, pa poređajte preko toga napolitanke.
Stavite potom u frižider na jedan sat, dok karamel ne bude skroz čvrst, a potom izvadite slatkiš i nožem isecite štangle, koje ćete potom umočiti u istopljenu čokoladu.
Vaši kolači su gotovi kada se sasvim ohlade, za oko 30 minuta.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net