Sastojci:
– 360 g brašna
– 3 kašičice kakaoa
– 270 g šećera
– 360 g putera
– 370 g višanja
– 1 vanil-šećer
– 4 jajeta
– 500 g sitnog sira
– 1 puding od vanile
– 4 kašike griza
– 50 g čokoladnih mrvica
Priprema
1. Pomešati brašno sa kakaom. Dodati 120 g šećera i 240 g omekšalog putera pa umesiti prhko testo.
2. Od polovine testa ručno u pravougaonoj tepsiji nauljenoj i posutoj brašnom oblikovati donju koru, a preostali deo ostaviti sa strane.
3. Preostali puter umutiti sa 150 g šećera i vanil-šećerom. Zatim dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Potom dodati sitni sir, puding od vanile i griz pa promešati.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg te sjediniti sa prethodnom smesom, dodati čokoladne mrvice i oceđene višnje pa polako promešati.
5. Smesu sipati preko formirane kore, a preostalo testo za koru izrendati preko fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C.
Uživajte!
D.S.