Sastojci:
Za koru
– 5 jaja
– 125 g šećera
– 70 g brašna
– 70 g gustina
– 1 prašak za pecivo
– 2 kašike kakaoa
– 2 kašike džema od jagoda
Za fil
– 6 dl jogurta od jagode
– 150 g šećera
– 5 dl slatke pavlake
– 30 g želatina
– 2 kašike ekstrakta jagode
– 2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca pa sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo džem od jagoda i izmešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 min. Pečenu koru vertikalno preseći napola da bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag
2. Želatin preliti sa 10 kašika hladne vode, promešati i sačekati da nabubri.
3. Jogurt od jagode Finalni postupak:
Koru staviti u dublju tepsiju i preliti je smesom za fil. Preko fila staviti drugu koru i premazati je umućenim šlagom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net