Sastojci:
250 g brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
20 g gustina
15 g kakaoa
100 g šećera u prahu
125 g putera
3 jajeta
3 kruške
Priprema:
1. Kruške oprati, oljuštiti i ostaviti sa strane.
2. U brašno dodati so, prašak za pecivo, kakao, šećer u prehu i pomešati.
3. Zatim, dodati puter sobne temperature isečen na listiće i jaja, pa zamesiti glatko testo, pogodno za rad.
4. Duguljasti kalup premazati puterom, posuti brašnom i usuti pripremljeno testo.
5. U ravnomerno rasposređeno testo, u sredinu kalupa dodati kruške, širom stranom na dole.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 40 minuta. Čačkalicom proveriti da li je testo pečeno.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi, a zatim izvaditi iz kalupa i ostaviti na rešetkastoj površini da se potpuno ohladi.
8. Posuti šećerom u prahu, iseći na šnite i poslužiti.