Sastojci:
Za koru:
4 belanceta
150 g šećera
200 g mlevenih badema
2 kašike prezle
1/2 kašike brašna
rendana kora limuna
Za fil:
4 žumanceta
150 g šećera
sok i kora 1 pomorandže
1 kašika brašna
200 g putera
Za dekoraciju:
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Mutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, dok se ne dobije čvrst šam. Potom dodati mlevene bademe, prezle i rendanu koru limuna.
2. Sve lagano sjediniti, uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, sok i rendanu koru pomorandže.
2. Pripremljenu smesu skuvati na pari uz neprestano mešanje, a potom je ostaviti da se ohladi.
3. Ulupati slatku pavlaku.
4. U dubljoj posudi umutiti margarin, zatim ga sastaviti s ohlađenim kremom od žumanaca, pa dodati kašiku slatke pavlake i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom, ostavi- ti kolač da se dobro rashladi i stegne, a zatim ga iseći na kocke.
2. Svaku kocku dekorisati preostalom slatkom pavlakom.