Sastojci:
120 g šećera
brašno po potrebi
maslinovo ulje
3 jajeta
1 pomorandža
rum po ukusu
1 prašak za pecivo
100 g čokolade
Priprema:
1. Rernu ugrejati na 180°C.
2. U blender staviti kriške pomorandže, jaja, šećer, malo maslinovog ulja i rum po ukusu.
3. Mutiti dok se svi sastojci ne sjedine i dok se ne dobije fina krema.
4. Dobijenu smesu sipati u dublju posudu pa dodati prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno po potrebi i mešati dok se ne dobije smesa srednje gustine.
5. Nakon toga sipati u željene kalupe i peći oko 40 minuta.
6. Pečene biskvite izvaditi iz kalupa i umakati u otopljenu čokoladu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net