Sastojci:
Za kore:
4 jajeta
100 g šećera
100 g putera
100 g čokolade
110 g brašna
20 g gustina
1 vanil-šećer
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 g maskarpone sira
200 g krem sira
1 dl pavlake
100 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
10 g želatina
3 dl slatke pavlake
200 g malina
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake
200 g malina
50 g šećera u prahu
Priprema:
Kore:
1. Sjediniti puter i izlomljenu čokoladu pa rastopiti na pari.
2. Posebno umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom te postepeno dodavati mešavinu brašna, gustina i praška za pecivo.
3. Na kraju dodati smesu od čokolade i polako promešati varjačom.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 30 min.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno preseći na tri dela.
Fil:
1. Sjediniti maskarpone i krem sir, pavlaku, vanil-šećer i šećer u prahu te dobro izmešati.
2. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa dodati u smesu od sira i promešati.
3. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri, a potom ga dodati u fil. Na kraju dodati maline i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Kore nafilovati pripremljenim filom.
2. Posebno pripremiti dekoraciju. Slatku pavlaku sa šećerom u prahu umutiti u šlag te dodati maline i izmiksati. Pripremljeni krem premazati preko kolača. Ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net