Sastojci:
4 jajeta
300 g šećera
180 ml jogurta
50 ml ulja
200 g brašna
½ praška za pecivo
1 limun (kora)
500 g višanja
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Žumanca posebno umutiti sa šećerom, da postanu penast i bledožute boje. Dodati ulje, rendanu koru limuna, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti smesu, dodati sneg od belanaca i pažljivo promešati.
3. Više od polovine testa sipati u nauljen i brašnom posut pleh, pa peći u ugrejanoj rerni na 180ºC desetak minuta tj. dok se ne stvori pokorica.
4. Ravnomerno rasporediti višnje i preliti ostatkom testa. Nastaviti pečenje na istoj temperaturi narednih tridesetak minuta.
5. Pečeni kolač ostaviti u odškrinutoj pećnici da se prohladi, a zatim izvaditi iz rerne i sačekati da se potpuno ohladi.
6. Kolač posuti šećerom u prahu, iseći na parčad željene veličine i poslužiti.
Napomena: Na isti način može se pripremiti i kolač sa kajsijama, koje je potrebno oprati, odstraniti košticu i iseći na četvrtine (neposredno pred ređanje u testo, kako ne bi potamnele).